Inhoud TekstOpmaak Vormgeving

Met de inhoud van kop en voet wordt in principe vastgelegd op welke plaats de opgegeven titelgegevens neergezet moeten worden, en met welke opmaak.

kopenvoet-41.jpg

Boven- en onderaan iedere pagina is een plek waar ruimte is voor tekst. De inhoud van deze tekst kun je hier vastleggen. Hoewel het natuurlijk mogelijk is letterlijke tekst direct op te geven voor een bepaalde plek, is het eigenlijk de bedoeling dat je onder kop en voet alleen gebruik maakt van macros. De tekst die zo'n macro representeert, wordt voor het merendeel bepaald door de tekst die je bij titelgegevens opgeeft.

 

De opmaak van iedere koptekst regel je door op het knopje links van de tekst te drukken.

 

Bij macroweergave kies je hoe de macro's in dit scherm getoond worden, als macro [$T], als tekst ["Titel van de melodie"] of beide [($T)"Titel van de melodie"]. Om alle voorgedefinieerde kop-en-voet instellingen weer terug te krijgen gebruik je de 'standaard'-knop onderin dit scherm.

 

Eigenschappen van kopteksten tussen twee melodiegedeeltes in stel je onder Tekstopmaak|Sectie

 

Behalve macro's en vaste tekst kun je ook - tussen punthaken - een bestandsnaam van een afbeelding (<plaatje.bmp>), bmp, jpg, png, gif of een tekstbestand (<tekstje.txt>) opgeven. Met kopenvoet.jpg kun je (na eerst een tekstsoort aangeklikt te hebben) het plaatje opzoeken en selecteren. Het plaatje of stukje tekst komt op de betreffende plaats in de kop te staan. Als het plaatje of de tekst niet helemaal op het papier past kan het zijn dat er helemaal niets zichtbaar wordt. Verkleinen en/of verschuiven van de tekst/plaatje wil dan vaak helpen.

 

De negen kopteksten worden weergegeven als hieronder:

 

kopenvoettekst.jpg

Ook een voettekst is beschikbaar in drie delen: links midden en rechts.

 

Voor vervolgpagina's is een (kleinere) afzonderlijke kopregel beschikbaar waar normaliter onder meer de titel in opgenomen is.

 

Om een kop-of voettekst niet weer te laten geven kun je het vinkje dat erbij staat weghalen. De inhoud en opmaak blijft daarbij gewoon intact.

 

Zie ook:

     macros

     titelgegevens

musicad.nl
musicad.com
Kop en voet