Inhoud VVV_MidiEnKeyboard BekendeProblemen

Wat gebeurt er met mijn compositie als de stroom uitvalt?

Dat hangt er vanaf. Onder [OPTIES|VOORKEUREN] kun je opgeven of, en hoe vaak MusiCAD een reservekopie maakt tijdens wijzigen. Je kunt dan nooit meer werk kwijtraken dan de tijd tussen twee automatische reservekopieën tijdens wijzigen.

Waar staan al die reservekopieën?

De meeste staan in de zelfde map als waar je de muziek zelf opslaat, onder dezelfde naam, maar met een andere extensie. Na installatie is dat doorgaans "Mijn Documenten", maar je kunt daar natuurlijk zelf een andere plek voor gebruiken.

De automatische reservekopie tijdens wijzigen staat eveneens standaard in de map "Mijn Documenten" Het bestand heet "__COPY.MC" (tenzij je in het instellingen bestand een andere naam/map hebt ingesteld)

Hoe moet ik een automatische reservekopie openen?

Als je MusiCAD start, dan is het eerste wat er gebeurt controleren of MusiCAD de vorige keer goed is afgesloten. Als dat niet het geval is, dan wordt vanzelf gevraagd of je de automatische reservekopie wilt gebruiken. Is dat het geval dan krijgt je geopende muziekje de naam van het bewaarde muziekje met "_Hersteld" daarachter. MusiCAD slaat de geredde reservekopie altijd op onder de vorige naam met daarachter "_Kopie" of je nu wel of niet de reservekopie (op dat moment) gaat gebruiken.

MusiCAD bewaart steeds de voorgaande versie bij iedere keer bewaren. Hoe moet ik die openen?

Kies bij Openen voor type: reservekopieën. Voorgaande versies krijgen nieuwe extensies zoals .mc0 .mc1 .mc2 De oudste versie heeft het hoogste volgnummer.

Nemen al die reservekopieën niet erg veel ruimte in?

Dat valt erg mee. MusiCAD bestanden zijn tamelijk compact. reken op ca. 2 kilobyte per schermpagina muziek. Dus op 1Gb passen ongeveer 500.000 pagina's muziek.... De kleinste schijf die in 2012 nog goed verkrijgbaar is heeft een grootte van ca 200Gb...

Ik hoef al die reservekopieën niet. (Ik doe namelijk nooit iets fout, de stroom valt nooit uit, Windows crasht nimmer, en MusiCAD werkt uiteraard absoluut foutloos). Hoe kan ik MusiCAD daartoe africhten?

Zet onder [OPTIES|VOORKEUREN] het aantal kopieën op 0, maar bezint eer ge begint...

Ik heb onbedoeld mijn hele partituur verknoeid in partijenoverzicht. Kan ik dat nog ongedaan maken ?

Waarschijnlijk wel ;-). Gebruik de knop undo/ongedaan maken vvv_reservekopien.jpg zo vaak als nodig is om steeds een handeling ongedaan te maken en zo de voorgaande situatie te herstellen..

 

Meer vragen

musicad.nl
musicad.com
Reservekopieen - faq