Inhoud

MusiCAD 4 kun je uitstekend gebruiken zonder licentie om bladmuziek mee te maken (vooral gewoon doen), maar je zult je waarschijnlijk vroeg of laat gaan ergeren aan de ingebouwde beperkingen van de evaluatieversie... Als je er genoeg van krijgt om steeds de hele riedel cijfers en letters precies over te hoeven tikken en je je bestanden wilt kunnen delen met andere gebruikers/computers zul je een licentie aan moeten schaffen.

 

Lees deze tekst zorgvuldig alvorens te gaan betalen of registratieformulieren in te sturen
(dit is dus iets anders dan het aanmeldscherm voor het
downloaden!).

 

Als je tot eigen tevredenheid met MusiCAD kunt werken, kun je een licentie aanschaffen.

 

Er gelden naast de gebruikelijke zaken wat extra beperkingen en voorwaarden:

    Het is uitdrukkelijk de bedoeling eerst met de versie zonder licentie te werken. Pas als je alle mogelijkheden die voor jou van belang lijken naar tevredenheid hebt uitgeprobeerd is het zinvol te overwegen om een licentie aan te vragen. Er bestaat geen enkele garantie op juist functioneren of geschiktheid voor het gebruiksdoel (niets bijzonders, dat geldt in feite voor alle software).

    Zonder gebruikers-sleutel of licentie werkt MusiCAD in de z.g. evaluatie-stand (demo) met een aantal beperkingen. Alle fouten die zonder licentie optreden zullen ook met licentie blijven optreden (met uitzondering van de opzettelijke onhandigheden bij bewaren, en uitwisselbaarheid van bestanden).

    Alvorens een sleutel te kopen is het verstandig eerst alles uit te proberen: drukt de printer goed af, doet de geluidskaart het goed enz. Dit is je garantie op goed functioneren! Na het invoeren van de sleutel doet MusiCAD namelijk alles nog steeds op dezelfde manier, maar dan zonder de beperkingen. Als bijvoorbeeld je geluidskaart niet werkt zonder sleutel, dan doet 'ie het met sleutel evenmin, en zul je dus de installatie of instellingen van die geluidskaart moeten aanpassen.

    MusiCAD geeft een aanvraagcode, een unieke "vingerafdruk" van je computer. Deze aanvraagcode (die gekoppeld is aan je computer) heb je nodig om een sleutel (licentie) te kunnen kopen. Een sleutel staat op naam en werkt alleen op de computer waarvoor je deze hebt gekocht. Als je een nieuwe computer aanschaft heb je dus ook een nieuwe sleutel (tweede licentie) nodig. In dat geval geldt overigens een sterk gereduceerde prijs.

    Als je besluit een licentie aan te schaffen vul je het registratieformulier zoals je dat in het programma vindt bij [Help|Registratie] in versie 4 volledig in. Je betaalt tegelijkertijd het verschuldigde bedrag (volledige versie / upgrade / 2e licentie) op rekeningnummer NL38 INGB 0006 4934 86 onder vermelding van je email-adres (zie ook betaling)

    De licentie voor versie vier op je computer blijft - uiteraard - geldig voor alle volgende updates van versie 4. Nieuwe versies van de MusiCAD 4.xx software, met uitbreidingen/verbeteringen, kun je op de internetsite downloaden of door gebuik te maken van de update-faciliteit in MusiCAD

    Om kosten zo laag mogelijk te houden (en daarmee ook de prijs van MusiCAD) is het proces van aanmelden downloaden, betalen, registreren en het versturen van de licentie zo veel mogelijk geautomatiseerd.

    Zodra een sleutel is uitgegeven is geen restitutie meer mogelijk; een licentie voor MusiCAD bestaat uit niets anders dan het juiste rijtje letters en cijfers en kan zodoende niet 'teruggegeven' worden! Mocht je - na betaling maar voordat je een sleutel hebt aangevraagd - besluiten dat MusiCAD om een of andere reden toch niet is wat je hoopt, en je hebt al betaald voor het volledige pakket, dan kun je verzoeken om teruggave van het totaalbedrag, verminderd met € 10 administratiekosten.

    De software wordt uitsluitend verspreid via internet, je krijgt in principe niets thuisgestuurd. Het originele MusiCAD installatiebestand mag door particulieren vrij gekopieerd, verspreid en geïnstalleerd worden, mits hier niets aan gewijzigd of toegevoegd wordt, en er geen hogere vergoeding dan € 3 voor wordt gerekend. In alle andere gevallen is schriftelijke toestemming van Musys Software vereist.

    Er is geen handleiding op papier (en komt er waarschijnlijk ook niet), wel een uitgebreid helpsysteem in het programma en op het web. Op het MusiCAD forum kun je (na inschrijven/aanmelden aldaar) een pdf-document ophalen dat als handleiding kan dienen.

 

Aan bovenstaande gegevens kunnen geen rechten ontleend worden.

musicad.nl
musicad.com
Voorwaarden