Inhoud

MusiCAD 4 wordt geïnstalleerd door een installatieprogramma dat hiertoe allerlei mappen aanmaakt en bestanden kopiëert en aanpast. Behalve dat, worden er ook een aantal wijzigingen in het register van Windows gemaakt, dit om er (o.a.) voor te zorgen dat in de verkenner de extensie .mc bekend wordt, en dat dubbelklikken op een .mc-bestand tot gevolg heeft dat MusiCAD opent met het betreffende bestand.

 

Het installatieprogramma is een tamelijk groot bestand (ca 5MB) dat je kunt downloaden (of gebruiken vanaf een USB-stick als iemand anders het al voor je gedownload heeft).

 

Na het eigenlijke downloaden (door te klikken op de downloadlink in het aanmeldingsmailtje) krijg je van je computer doorgaans de vraag wat je met het gedownloade bestand wilt doen: uitvoeren of opslaan. Als je eerst opslaat moet je natuurlijk wel goed onthouden waar je het installatieprogramma bewaart...

Als je MusiCAD meteen wilt installeren kies je 'uitvoeren' waarmee de installatie van start gaat.

Afhankelijk van het besturingssysteem kan er nu een melding gegeven worden over een 'programma van een onbekende uitgever dat wijzigingen aan deze computer wil uitvoeren'.

In dit geval zul je uiteraard toestemming moeten geven om verder te kunnen gaan met installeren.

 

gebruikersaccountbeheer.jpg

 

Zie ook

     installatie

     de-installatie

     registratie

     licentie

musicad.nl
musicad.com
Installatieprogramma