Inhoud

Waar in de computeroertijd eerst de 5 1/4" floppydisk 'de' manier was om software te installeren, opgevolgd door het veel handzamere 3 1/2 " schijfje waar al 2 tot 4 keer zoveel op kon, en afgelost door CD en DVD, is tegenwoordig een USB-stick de makkelijkste manier om software van de ene plek naar de ander te krijgen. Als je MusiCAD wilt installeren op een PC die niet met internet verbonden is, kun je het eenvoudigst de laatste versie downloaden en deze vervolgens op een stick zetten. Op de losse PC installeer je dan vanaf de USB-stick.

    zorg dat de USB-stick in de computer gestoken is, en maak zeker dat er voldoende ruimte vrij is (ca 10MB). Gebruik de verkenner om te achterhalen onder welke naam/letter de stick bekend is bij de computer;

    vul het formulier in op de aanmeldpagina waarna je automatisch een mailtje ontvangt;

    lees je email met titel MusiCAD 4 aanmelding;

    klik op de link in je mailtje zoals:

http://www.musicad.nl/rcve-file?e=d.ownload@site.nl&p=9071fa0c7ee92fcaf49b48e06&f=mc4b740.exe

    Het downloadvenster verschijnt (afhankelijk van de browser, besturingssysteem zal dat er verschillend uitzien)

    Navigeer naar de usb-stick als downloadlocatie en bevestig de locatie (onthoud goed waar het installatiebestand neergezet wordt);

    Het downloaden begint;

    Geef windows even de gelegenheid om alles goed weg te schrijven op de USB-stick, en verwijder de stick daarna uit de PC.

    Steek de stick in de PC waarop je wilt installeren;

    Navigeer naar de USB-stick (deze kan nu andere letter hebben gekregen);

    Dubbelklik op het installatieprogramma en het installeren begint;

    Als je een licentie wilt voor een niet op internet aangesloten PC moet je of de benodigde registratiegegevens met de hand overnemen, of het bestandje REGFORM.TXT zoals dat na installatie in de map "Mijn documenten" van de installatiecomputer staat via de USB-stick overhalen naar een wel aangesloten PC en de inhoud als attachment mailen naar onze helpdesk.

 

Zie ook:

     Eerste hulp bij downloaden

musicad.nl
musicad.com
USB-stick